Ga meteen naar de inhoud
Ga naar het identificatieformulier

Tewerkstellingsmaatregelen van de Duitstalige Gemeenschap

Voor de kandidaten uit de Duitstalige Gemeenschap:

Dienststelle für Personnen mit Behinderung (DPB)
Vennbahnstraße 4 /4 - 4780 Saint-Vith
Tél. : +32 (0)80 22 91 11 – Fax : +32 (0)80 22 90 98
info@dpb.be - www.dpb.be

Oriënteringsstage in een bedrijf (Orientierung Im Betrieb)

De oriënteringsstage in een bedrijf (OIB) is een nuttig instrument om kennis te maken met het bedrijfsleven. De stagiair(e)s zijn opgetogen dat ze hun vaardigheden en interesses kunnen toetsen aan praktijkervaringen op de werkplek.

Overeenkomst voor een opleiding in een bedrijf (Ausbildung Im Betrieb)

De "overeenkomst voor een opleiding in een bedrijf" (AiB-Vertrag) omvat een praktijkopleiding op de werkplek. Via een AiB-Vertrag kan een werkgever personen vanaf 18 jaar een beroepsopleiding verstrekken op hun toekomstige werkplek.

Tewerkstelling in een bedrijf (Beschäftigung Im Betrieb)

Met "tewerkstelling in een bedrijf" (BIB) krijgen de werkgevers professionele en financiële steun van de Start-Service van de Dienst. Deze maatregel kan worden gecombineerd met andere tewerkstellingsmaatregelen (bv. het Activaplan).

Vormingsstage (AusbildungsPraktikum)

De vormingsstage (AP) beoogt de sociale en professionele integratie van personen met een handicap voor wie een arbeidsovereenkomst geen uitkomst biedt.

Aanpassing van de werkplek (AIDA)

AIDA (Dienst für Anpassungen und Individuelle DienstleistungsAngebode) is een dienst van de DPB gespecialiseerd in zowel persoonlijke als professionele toegankelijkheid. De dienst biedt gepersonaliseerd en deskundig advies ter zake.